Esteettinen hammashoito

Fedasz Dental Clinic


Suuhygienistä hoitoa

Poistetaan hammaskivi, plakki ja värjäytyminen, ja puhdistetaan hampaita kiillotuksella tai ns. Airbrush-tekniikalla. Jälkimmäisen kuluessa käytetään erikoisainetta korkeapaineella.

Amalgaamipaikkojen vaihto

Amalgaamipaikkojen vaihto tarvitaan jos paikka ei anna riittävää turvaa kariesta vastaan.

Hampaiden paikkaus

Paikkaus korjaa hampaan tai juuren aikaisemmin vahingoittuneita osia. Tekniikan kehityksen kautta käytetään tänään jo esteettistä paikkausta amalgaamipaikkojen asemesta.

Esteettinen paikkauksen käytön avulla on saavutettava täysin esteettinen tulos. Esteettiset paikkaukset tarjotaan erilaisissa värisävyissä. Hammaslääkäri määrittelee väriskaalan avulla sopivan tai sopivimman värin potilaalle.

Juurihoito

Juurihoito on tulehtuneen tai vaurioituneen hampaan ytimen hoito. Hampaan tulehtuminen tai kuoleminen diagnosoidaan röntgenkuvien avulla. Kun hampaan ydin on vahingoittunut tai kuollut, juurihoito on välttämätöntä.

Juurihoidon päämääränä on mikrobien poisto juurikanavasta ja tulehtuneen tai vaurioituneen hampaan juuren korjaus. Juurikanavan tarkan puhdistamisen ja desinfektion jälkeen aloitetaan sen lopullinen paikkaus tai kruunutus.

Paikka (Inlay)

Inlay on välivaihe paikkauksen ja korvauksen välissä. Sitä käytetään jos vahinkoa ei voi parantaa tavallisella paikkauksella. Paikka tekee todella esteettisen vaikutelman, sillä sitä tehdään posliinista tai kullasta. Hammasta otetun mallin mukaan hammasteknikko tekee jäljennöksen puuttuvasta osasta, jonka hammaslääkäri liimaa hampaan.

Posliinikruunut ja sillat

Kruunu on sellainen pysyvä korvaus, joka suojelee hampaan ja korjaa sen anatomisen rakenteen. Sillalla on sama merkitys monien hampaiden puutteessa.

Korvaukset ovat metalli-, posliini- tai kultapohjaisia. Posliini poltetaan metallirungolle, näin tulos sopii hampaan väriin ja malliin.

ShadeStar – Hampaiden värin digitaalinen määrittely

ShadeStar on kannettava mittari, jonkun avulla voidaan määritellä potilaan hampaiden värin yksityiskohtaisesti.

Hammaskoru

Hammaskoru on hampaan pintaan paikka-aineella kiinnitettävä kulta- tai timanttikoru. Hammaskorua ei „porata” hampaaseen kiinni. Hammaskorun laittaminen on kivutonta ja varsin nopeaa. Sitä voidaan poistaa milloin tahansa.